Het Colombiaanse IT-ministerie citeert Satoshi en Bitcoin, roept op tot blokketen en Crypto-adoptie.

Minder dan twee maanden nadat het Bureau van de Inspecteur-generaal van Colombia, het World Economic Forum (WEF) en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) hebben samengewerkt om een op een blokketen gebaseerde Proof-of-Concept-oplossing te ontwikkelen om de corruptie in de aanbestedingsprocessen van de overheid aan te pakken, heeft het Colombiaanse ministerie van Informatietechnologie en Communicatie (MinTIC) een ontwerpgids gepubliceerd, waarin tien kerngebieden worden genoemd die baat kunnen hebben bij de blokketentechnologie.

In een 89 pagina’s tellende ontwerpgids roept het ministerie niet alleen het publiek op om Distributed Ledger Technology (DLT) te integreren in hun activiteiten, maar roept het ook bemoedigend op tot het gebruik van crypto als middel om snelle betalingen te vergemakkelijken.

Blokketengebruik in overheidsprocessen

Achter het ontwerp zitten toonaangevende instellingen als het ViveLab Bogota, Bogotá City Hall, het National Hall en de Universidad Nacional de Colombia.

Zij hebben tien gebieden uitgekozen, waaronder betalingen, stemmen, identiteitsbeheer, toeleveringsketen en grondregistratie, die zouden kunnen profiteren van de DLT-integratie. In een interessante wending ging MinTIC verder met het citeren van Satoshi Nakamoto’s Bitcoin-witepaper. De succesvolle integratie van DLT zal helpen bij de digitale transformatie van het land.

In het bijzonder zei MinTIC dat de ontwerppublicatie als referentie zal dienen en de ontwikkeling van projecten met het gebruik van Blockchain in openbare instellingen zal inspireren.

Bovendien zal de gids het ook mogelijk maken om aanbevelingen te doen voor het formuleren van overheidsbeleid met betrekking tot DLT en Blockchain-technologie. Partijen die bereid zijn deel te nemen aan de bouw van het project hebben tot 28 augustus de tijd om hun opmerkingen te maken.

Colombia om te rijden op de voordelen van Blockchain

Het MinTIC-ontwerp legt vooral de nadruk op het gebruik van de blokketen in overheidsprocessen, waarbij de voor- en nadelen van de opkomende technologie worden uitgelegd.

De auteurs merken op dat het land achterloopt met de invoering van de blokketentechnologie en wijzen vervolgens op de voordelen die blokketen heeft op het gebied van databeheer.

Door de eliminatie van derde partijen is er meer transparantie, een voordeel dat vooral gunstig is bij de algemene beheersactiviteiten van overheidsprocessen die geplaagd worden door ondoorzichtigheid.

Het ontwerpdocument legt ook uit dat cryptokringen inherent veilig zijn met middelen om de belangen van de beleggers te beschermen.

Blokketen is de technologie die aan de basis ligt van cryptocurrencies. De meeste cryptokringen zijn geëvolueerd om een onvermijdelijk middel te zijn om betalingen met Bitcoin Code en Litecoin te verwerken en worden op grote schaal gebruikt.

Vorig jaar meldde BTCManager dat de Colombiaanse regelgevende instantie Superintendecia de Sociedades had herhaald dat cryptocurrencies illegaal zijn als betaalmiddel. Het Congres stelde toen een wetsvoorstel voor om cryptotransacties te reguleren om de groeiende gevallen van fraude te beteugelen.