Investera i Bitcoin: När är det för riskabelt?

Riskerar du att förstöra?

Sannolikheten för att förlora medel genom att investera eller handla till den punkt där det inte längre är möjligt att återvinna förlusterna kallas risken för förstörelse. ”Sannolikheten för förstörelse” är lika hög eller högre än sannolikheten för att boka en lönsam handel. Det blir dock intressant när du tänker återhämta dig efter förluster. Eftersom risken för förstörelse inte är exakt linjär behöver du 11,11% vinst för att återhämta dig från en 10% -förlust. I kryptohandel är det en ännu större utmaning, eftersom du lägger till volatiliteten i kryptovalutapriser till den inneboende risken för ruin.

Även om FUD har avtagit, och marknaden är vad smarta pengar ville ha. Kryptohandlare riskerar att gå från 10% förlust till fullständig ruin, och det är en hal sluttning. Under de senaste tre åren, sedan den historiska tjurkörningen, om du har gjort förluster på grund av dålig timing eller olyckliga handelsbeslut kan du ha möjlighet att kompensera för dina förluster 2020.

Med den förbättrade regleringssynen finns det förhoppningar om en Bitcoin ETF. Med hausseartade känslor köper handlare över $ 11,3 000 och över 88% HODLers sitter på orealiserade vinster. Baserat på rörliga PNL-diagram från Whalemaps är vinsterna tre gånger högre än förluster under den aktuella fasen av marknadscykeln.

Riskerar du att förstöra?

Flyttar PNL
Den rörliga PNL har varit i stort sett positiv. Lönsamma affärer är tre gånger så stora som förluster och HODLers bokar orealiserade vinster, efter att ha gått sedan 2018 baserat på kartan över förbrukade HODLer Bitcoins.

Efter tredje halveringen hade priset sjunkit till $ 8,5 000. Detta betraktas som det rättvisa priset på Bitcoin. Efter att ha nått det rättvisa priset blev sentimentet långsamt neutralt och baserat på Crypto Fear and Greed Index under den senaste veckan, från neutralt, vänder vi oss mot girighet. Högre efterfrågan kan genereras från detaljhandelsköpare efter den ökande efterfrågan från institutioner.
Riskerar du att förstöra?

Rädsla och girighet Index

Smarta pengar strömmar in trots risken för förstörelse och den låga volatiliteten i Bitcoin-priserna kan vara nyckeln till denna institutionella investering. Bitcoin-reserver på börser är som lägst de senaste 180 dagarna och detta utgör ett utmärkt tillfälle att bokföra vinster med minskad risk. Risken för förstörelse kan inte elimineras helt och förluster kan inte återställas i några få transaktioner, men den nuvarande marknaden med sin låga volatilitet minimerar riskexponeringen och erbjuder återkommande återförsäljare.