Sydostasiens största bank lanserar kryptohandel och depå för Bitcoin, Ethereum och XRP

Den största detaljhandels- och kommersiella banken i Sydostasien efter tillgångar, DBS, planerar till synes att lansera en plattform för digitala tillgångar för handel och förvaring av större kryptovalutor. Enligt ett tillkännagivande som publicerades av misstag och raderas, stöds det kommande krypto-erbjudandet – DBS Digital Exchange – av den Singapore-huvudkontoret och regleras av Monetary Authority of Singapore (landets centralbank).

Fiat-to-crypto-utbytet kommer att „utnyttja ett integrerat ekosystem av lösningar för att utnyttja den stora potentialen hos privata marknader och digitala valutor“. I synnerhet kommer den att stödja fem toppkryptor inklusive Bitcoin Lifestyle(BTC), Ethereum (ETH), XRP, Bitcoin Cash (BCH) och Ethereum Classic (ETC). Användare kommer att kunna handla dessa kryptovalutor mot US-dollar (USD), Singapore-dollar (SGD), japanska yen (JPY) och Hongkong-dollar (HKD).

Det unika med detta digitala utbyte är att det inte kommer att innehålla några tillgångar själv. Istället ”förvaras alla digitala tillgångar på DBS Bank, som är globalt erkänt för sina depåer”. Det nu raderade tillkännagivandet framhäver att DBS har skapat en ”institutionell” vårdnadslösning som heter DBS Digital Custody.

Dessutom kommer DBS Digital Exchange också att tillåta små och medelstora företag och stora företag att utfärda säkerhetstoken inom överskådlig framtid.

Innan tillkännagivandet togs ner, framhöll branschledare flytten som en annan stor milstolpe för kryptovalutorummet. Binance VD Changpeng Zhao, till exempel, twittrade:

„Inte säker på om #BTC är överförbar ännu, men oavsett ett steg i rätt riktning.“

Ryan Sean Adams, kryptoinvesterare och grundare av Mythos Capital, postulerade:

”Den största banken i Singapore startade just ett kryptobörs. Alla banker är sidokedjor till Ethereum och Bitcoin. De vet bara inte det ännu. ”

År 2020 har det flödat av goda nyheter för den framväxande tillgångsklassen. Osäkerheten orsakad av COVID-19-pandemin och det kommande amerikanska valet har säkert stärkt investeringsfallet för krypto.

DBS: s tillkännagivande kommer efter att amerikanska betalningar betraktade PayPal som omfamnade kryptovaluta förra veckan. Business intelligence-företaget MicroStrategy, Jack Dorsey’s Square och 10 miljarder dollar kapitalförvaltare Stone Ridge avslöjade betydande investeringar i kryptovalutan.

Med all denna utveckling (och mer på väg) har bitcoins sannolikhet att stiga högre under de kommande veckorna och månaderna ökat betydligt. Bitcoin handlas för närvarande till 13 631,25 dollar, en ökning med 1,72% hittills idag.