Venezuela berättar medborgare i Gov’t-hus att sluta bryta krypto

Den venezuelanska regeringen är inställd på att förbjuda krypto-gruvdrift i regeringen tillhandahållna bostäder, enligt ett officiellt meddelande.

Tillkännagivandet gjordes i en video som tweetades av den statliga TV-stationen VTV Canal 8

I videon uttalade bostadsminister Ildemaro Villarroel att centralregeringen hade utfärdat ett edikt som förbjuder installation av utrustning som kan bryta Bitcoin Billionaire och andra kryptokurser i hem som tillhandahålls av staten.

Ministeren sa att flytten gjordes som en del av en kampanj för att främja en förnuftig och konservativ användning av el.

Han sade

„Installation av gruvmaskiner för cryptocurrency har nu varit förbjuden enligt den [ändrade] Great Mission Housing Venezuelas bostadsplan.“

Den stora uppdragshuset Venezuelas bostadsplan, som infördes av Hugo Chávez-administrationen 2011, inrättades för att tillhandahålla bostäder för familjer som lever under osäkra förhållanden.

Villarroel tillade att beslutet hade fattats i samarbete med ministeriet för elenergi och talade om de „skadliga effekterna“ som kryptobrytning har haft „på efterfrågan på el och konsumtion i [statsbyggd] stadsutveckling.“

Cryptocurrency-gruvdrift är lagligt i Venezuela, och landet är bland världens tio främsta elkonsumenter för krypto-gruvdrift, per data sammanställd av University of Cambridge .

Tidigare denna månad tillkännagav den venezuelanska armén beslag av en lastbil lastad med 315 oregistrerade Antminer 9 kryptogruvriggar.